Mb0016 Assignment Satisfaction

SMU MBA WINTER 2015 -2016

Dear Students,

SMU MBA WINTER 2015-2016 Assignments are available. For Booking ,Kindly mail us on kvsude@gmail.com OR call us to +91 9995105420  or S M S your “ Email ID ” us in the following Format  “  On +91 9995105420 we will reach back you with in 24H ”

DRIVE WINTER 2015

PROGRAM Master of Business Administration- MBA

SEMESTER – 4

SUBJECT CODE & NAME – QM0023 UNDERSTANDING ISO 9001 2008

BK ID – B1930

CREDITS & MARKS – 4 Credits, 60 marks

Q1. Explain – The evolution of the concept of quality. 10

Ans: Evolution of the concept of quality: The word “Quality” is derived from the Latin word “Qualitas” meaning “of what”. Its use can be traced as far as back to the Roman Orator and Politician, Cicero (106 – 43 B.C.) who used it to mean grade or property. The word has now undergone a complete transformation to encompass customer satisfaction and delight that arises out of meeting or exceeding

 

 

Q2. Write a short note on mutually beneficial supplier relationships. 10

Ans: Mutually beneficial supplier relationships: “An organisation and its suppliers are interdependent and a mutually beneficial relationship enhances the ability of both to create value.” Let us see an example to understand this principle. QR Dairy Products Ltd. believes that it is important to maintain

 

Q3. Explain – Turtle Diagram and SIPOC Diagram. 5, 5

Ans: Turtle Diagram: This is a technique used for process analysis and documentation using a diagram that resembles a turtle. The turtle diagram depicts all information about a process in terms of the head, body, tail, and legs of a turtle. The head and tail of the turtle depict the input and output respectively

Q4. What kind of work environment should you provide to your employees as per ISO

9001:2008? 10

Ans: Work Environment : “Work environment is a set of conditions under which work is performed that includes work conditions related to physical, social, psychological, and environmental factors.” —ISO 9000 Family of Standard

 

The clause 6.4 of the standard provides requirements with regard to work environment. Work environment

Q5. Write a short note on sub-clause 7.5.2 10

Ans: sub-clause 7.5.2 : The sub-clause 7.5.2 is applicable only to those production and service

provision processes where the output cannot be verified by subsequent monitoring or measurement. In such cases, products cannot be easily verified and inspected and the quality of final output depends solely on the ability and precision of processes. Therefore, the validation of processes beco

Q6. Write a short note on sub-clause 8.5.3 10

Ans: sub-clause 8.5.3 : The sub-clause 8.5.3 of the standard states requirements for preventive

actions to be taken by an organisation in order to eliminate the causes of potential non-conformities. Preventative actions are carried out to prevent an item, machine or equipment before the

 

SMU MBA WINTER 2015 -2016

Dear Students,

SMU MBA WINTER 2015-2016 Assignments are available. For Booking ,Kindly mail us on kvsude@gmail.com OR call us to +91 9995105420  or S M S your “ Email ID ” us in the following Format  “  On +91 9995105420 we will reach back you with in 24H ”

Get fully solved assignment. Buy online from website

www.smumbaassignment.com

or

Kindly drop a mail with your sub code

kvsude@gmail.com

We will revert you within 2-3 hour or immediate

Any Query: +91 9995 105 420

DRIVE Summer 2016

PROGRAM Master of Business Administration- MBA

SEMESTER 2

SUBJECT CODE &

NAME

MB0046 –Marketing Management

1 Explain the 7P’s of marketing mix with the help of suitable examples.

7P’s of  marketing mix with example          10       

 

Answer: Service sector is one of the key contributing factors for the growth of our economy and civilisation. Though marketing literature is dominated by manufacturing and product-centric business practices, service marketing constitutes a strategic area, which has propelled growth and

 

2 Briefly discuss importance of environmental scanning with the help of example.

Importance of environmental scanning with the help of example

Answer: Environmental scanning is designed to aid the long-term planners and strategists in the organisations. Many people criticise the environmental scanning technique because of the diffused and general nature of its results. Companies use various methods for environmental

 

 

3 Explain the factors that affect the consumer buying behavior. consumer buying behavior   10

 

Answer: Characteristics affecting Consumer Behaviour

Influence of cultural factors

There is a subtle influence of cultural factors on consumer’s decision process. Immediate subculture also influences consumer’s decision process with which consumer identifies himself/herself

 

 

4 Why Branding is important? What value does the organization & customers get out of the branding process?

  • Advantages of Branding
  • value

Answer: The following are the advantages of branding.

(a) A brand promises and delivers a high level of assurance to consumers.

(b) A brand serves as an assurance to the customer about the product performance. A brand helps customers to identify the product on the shelf and helps in making an informed choice.

(c) A brand as a symbol of status and social significance gives you psychological satisfaction.

(d) The brand

 

5 What do you meant by place or Channel of distribution? What are the important functions of marketing channels?

  • marketing channel
  • important functions of marketing channels

Answer: A marketing channel is a system of relationships existing among businesses that participate in the process of buying and selling products and services. Channel intermediaries are those organisations, which connect the manufacturer with the customers and help in the distribution of the product. The intermediaries are involved in taking physical ownership of the

 

 

6 Write short notes on:

  1. a) Break –even pricing
  2. b) Mark-up pricing

 

Answer: a) This is the method of cost-oriented pricing and is also called target profit pricing. It uses the concept of break-even chart, which exhibits the total cost and total revenue expected at different levels of sales volume. The firm achieves break-even when the total

 

Get fully solved assignment. Buy online from website

www.smumbaassignment.com

or

Kindly drop a mail with your sub code

kvsude@gmail.com

We will revert you within 2-3 hour or immediate

Any Query: +91 9995 105 420

 

0 Replies to “Mb0016 Assignment Satisfaction”

Lascia un Commento

L'indirizzo email non verrà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *